Framtidens ansikten och företagens nya must-have? Virtuella Influencers

Framtidens ansikten och företagens nya must-have? Virtuella Influencers

I en värld där sociala medier ständigt omformar marknadsföringslandskapet, har en ny spelare tagit scenen med storm - virituella influencers. Dom digitala skapelserna, framtagna med hjälp av avancerad datorteknik och motion capture-teknologi, inte bara en fluga utan en del av framtidens digitala marknadsföring.

Uppkomsten av virtuella influencers

Resan börjar i Asien, där anime och idol-kultur lade grunden för de första virtuella profilerna. Med tiden har teknologiska framsteg möjliggjort skapandet av allt mer sofistikerade och realistiska virtuella karaktärer. Idag är virtuella och AI-genererade influencers inte bara en i allra högsta grad digital verklighet utan en växande trend. Särskilt bland Gen Z som vuxit upp i en digital värld.

CUT
Kontroll och skandal-fri marknadsföring

För företag erbjuder dessa digitala influencers en unik fördel – fullständig kontroll. Till skillnad från mänskliga influencers, som kan bli involverade i skandaler eller kontroverser, är virtuella influencers scandal-free och helt anpassningsbara. Detta innebär att varumärken kan skapa och styra budskapet exakt som de önskar. Helt utan risk för mänskliga misstag eller oförutsedda händelser.

En växande trend

I Kina har användningen tagit en särskild fart. Efter flera högprofilerade skandaler med kändisar, har företag vänt sig till dessa digitala alternativ för att säkra sin image och nå ut till en yngre publiken. De virtuella karaktärerna erbjuder en ny nivå av interaktion och engagemang. Vilket gör dem till ett attraktivt alternativ för både konsumenter och varumärken.

Framtiden för virtuella influencers

Medan vi ser en ökande trend av AI-genererade och virtuella influencers, är framtiden ännu mer spännande. Vi kan förvänta oss att se ännu mer avancerade och interaktiva virtuella karaktärer. Som inte bara kan anpassa sitt innehåll baserat på publikens respons utan också skapa djupare och mer meningsfulla interaktioner. Denna utveckling har pootenital att omforma hela influencer-marknadsföringslandskapet och erbjuda nya och innovativa sätt för varumärken att engagera sig med sin publik.

Utmaningar och möjligheter

Trots de många fördelarna, finns det också utmaningar. En av de största utmaningarna är att skapa en autentisk och trovärdig karaktär som publiken kan relatera till. Det krävs en balans mellan teknologisk innovation och mänsklig känslighet för att skapa en virtuell influencer som verkligen resonerar med publiken. Med risk för att annars hamna i Uncanny Valley.

Etiska betraktelser

En annan viktig aspekt är de etiska övervägandena. Medan virtuella influencers erbjuder en kontrollerad och skandal-fri miljö, väcker de också frågor om autenticitet och transparens. Varumärken måste vara försiktiga med hur de presenterar dessa virtuella karaktärer för att undvika att vilseleda konsumenterna.

AI-genererade och virtuella influencers är mer än bara en teknologisk nyhet; de representerar en ny era i marknadsföring och varumärkeskommunikation. Genom att kombinera avancerad teknologi med kreativitet och innovation, öppnar dessa virtuella karaktärer dörrar till oändliga möjligheter för varumärken att engagera och fascinera sin publik. Som vi ser fram emot framtiden, är det tydligt att dessa influencers kommer att spela en allt större roll i hur vi upplever och interagerar med varumärken online.

Sen ska vi inte ens prata om vad virtuella influencers kan ställa till med på plattformar som Only Fans och Fandom när man kan beställa precis vad som helst- är det övergrepp om personen inte ens existerar?

Lil Miquela

En digital skapelse av Brud, ett teknik- och medieföretag i Los Angeles. Sedan 2016 har hon blivit en av de mest framträdande virtuella influencerna med över 3 miljoner följare på Instagram. Hon är känd för sin ungdomliga stil och har engagerat sig i olika sociala frågor. Lil Miquela har gjort reklam för flera stora varumärken, inklusive Prada, där hon deltog i en digital kampanj. Hon har också varit med i en kontroversiell kampanj för Calvin Klein där hon kysste supermodellen Bella Hadid. För Samsung deltog hon i marknadsföringen av deras nya produktlinje.

Lu do Magalu

Lu är skapad av Magazine Luiza, en av Brasiliens största detaljhandelskedjor. Hon introducerades först som en virtuell assistent men har sedan dess utvecklats till en fullfjädrad influencer med en stark närvaro på sociala medier. Lu har huvudsakligen använts för att marknadsföra Magazine Luiza’s egna produkter och tjänster, men har också deltagit i kampanjer för andra varumärken, inklusive Samsung och GoPro.

Noonoouri

Skapad av den grafiska designern Joerg Zuber, är Noonoouri en virtuell influencer som har blivit känd för sitt engagemang i modevärlden. Med sin överdrivna och söt stil har hon fångat uppmärksamheten hos modeentusiaster världen över. Noonoouri har samarbetat med flera framstående modehus som Dior och Versace, och har även varit en del av marknadsföringskampanjer för Kim Kardashian’s KKW Beauty.

Shudu

Skapad av den brittiska fotografen Cameron-James Wilson, är känd som världens första digitala supermodell. Hon har hyllats för sin realistiska framställning och har blivit en ikon inom den digitala modevärlden. Shudu har fått uppmärksamhet för sitt arbete med lyxvarumärket Balmain och sportklädesmärket Ellesse. Hon har också varit med i flera högprofilerade modepublikationer och kampanjer.

Imma

Skapad av det japanska företaget ModelingCafe Inc, har blivit känd för sin unika stil och sitt rosa hår. Hon har blivit en populär figur inom både mode och teknik i Japan. Imma har medverkat i kampanjer för internationella varumärken som Porsche, där hon deltog i en digital kampanj, och Valentino, där hon visade upp märkets senaste modekollektioner.

You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like

Pandemins ekonomiska arv: En ny ekonomisk era tar form

Blåkulla: Från mörk magi till Påskglädje

Påsk: En tid för genomblöta brudar och flygande klockor

Be Our Lover

Be Our Lover

Join the club
Trending
Trending
Trending
Trending
Trending
Trending
Trending
Trending
Trending
Trending
rainbow
Pop (T)arts

Kan robot vara lösningen på konststöld?

Med sju axlar, en diamantspets och förmågan att hugga skulpturer i marmor är stenhuggarroboten Robotor inte bara en teknisk bedrift. Möjligheten att replikera gamla mästerverk och återskapa förlorade skulpturer ger...

Ka-ching!

5 tips för en grym hiss-pitch

Einstein lär ha sagt att om du inte kan förklara något för din mormor så förstår du det inte själv. Mannen som en gång myntade relativitetsteorin tryckte på vikten av...

Well-yes

4 vanliga hälsomyter: fakta – eller ursäkt?

Att skilja myt från sanning är svårt, särskilt när vi hört vissa av dem sedan barnsben. Men även om många hälsomyter ofta inte berättar hela sanningen, är det inte ovanligt...

Well-yes

Tvåsamhet – hur monogama är vi egentligen?

Med handen på hjärtat - har du verkligen aldrig sneglat lite extra på någon annan, trots att du är i ett förhållande? Har du till och med gått längre än...

Ka-ching!

Washing – företag försöker framstå som bättre än de är!

Pinkwashing, greenwashing …. är vi konsumenter mer medvetna om vilka val vi gör idag? Det finns mycket som tyder på det. Många är måna om att välja produkter från varumärken...

Bubbles

Här är byn med 587 slott – som står helt tomma

Det var en gång… en storslagen plan om en sagolik by med över 700 slott designade á la Disney. På landsbygden i Turkiet finns idag mycket riktigt också en by...

Sci-hi

Mount Everest – en begravningsplats på världens topp

När toppen på Mount Everest bestegs för första gången 1953 var det en bedrift många drömt om – både innan och efter. Men över 300 personer har mist sina liv...

Bubbles

Sant eller falskt: Titanic

Vad är sant och falskt i Titanic? Spelade skeppets orkester verkligen to the bitter end? Bröts skeppet itu innan det sjönk? Hade en fattig konstnär och en överklassflicka en romans...

Prenumerera

Bli medlem och få tillgång till alla artiklar

Join Now