Strategiskt lyssnande – så blir du en bättre chef

Strategiskt lyssnande – så blir du en bättre chef

Vill du vara en bra chef behöver du lyssna. På riktigt. Bublication guidar dig till hur du bemästrar konsten att spetsa öronen, så att du inte bara får alla att trivas på jobbet – utan dessutom tar företaget till nästa nivå.

Skillnad mellan att lyssna och höra

Att aktivt lyssna, det vill säga bearbeta informationen du hör, är något annat än att passivt ta emot vad som sägs. Inom strategiskt lyssnande är det förstås det första vi vill åt. I det senare fallet finns risken att informationen “går in genom ena örat och ut genom andra”.

Två sorter

Kunskapsorienterat lyssnande respektive bekräftande lyssnande är båda viktiga inom en organisation. Båda sorterna är målinriktade. I det första fallet är målet att få nya kunskaper och perspektiv; i det andra att bygga och vårda relationer.

CUT
Kunskapsorienterat lyssnande

Detta kräver att mottagaren är öppen för andras åsikter och perspektiv, och dessutom är beredd att ändra ståndpunkt. Som chef är det lätt att tro att du borde ha koll på allt (eller åtminstone verka som om du har det), men att vara mottaglig för nya fakta och perspektiv är ovärderligt. Inte minst eftersom företagets anställda ofta har mer direktkontakt med kunderna än cheferna har, och sitter på mycket kunskap om vad som funkar bra och vad som kan förbättras.

Kunskapsorienterat lyssnande ger en bra överblick och viktiga insikter om företaget, du får en grund som leder till bättre beslut. Dessutom kommer dina medarbetare känna sig mer delaktiga i organisationen vilket också gör dem mer lojala. 

Bekräftande lyssnande

Detta är mer relationsorienterat, men precis lika viktigt! Målet är att den som pratar ska uppleva att den har lyssnarens fulla uppmärksamhet och är sedd, hörd och respekterad. Ungefär som när du lyssnar på en kompis som berättar om personliga problem. 

Med bekräftande lyssnande skapar du förtroende hos dina medarbetare, en viktig förutsättning för en god arbetsmiljö. Särskilt viktigt är det om en eller flera anställda är osäkra, om företaget går igenom någon slags kris eller om ni är mitt i en större förändring. Att vårda relationer är såklart dock alltid bra för arbetsklimatet och -prestationen.

Båda typerna av strategiskt lyssnande är fokuserat, målinriktat och deltagande. Istället för att det blir en aktiv talare och en passiv åhörare skapas en ömsesidig dialog, där även du som lyssnar spelar en viktig roll!

Hur får man till det?

Det behövs en miljö där du som lyssnare kan fokusera och ta in vad den andra säger, samtidigt som personen i sin tur känner att hen har din uppmärksamhet och kan prata fritt. Med Zoom-möten och ständigt plingande mobiler är det viktigare än någonsin att jobba aktivt med att skapa förutsättningar för just det. Några tumregler:

  • Ett fysiskt möte är generellt bättre än ett digitalt. Att ses öga mot öga minskar risken för distraktioner och är förtroendeingivande.
  • Bäst är att hålla samtalet i ett slutet rum, utan störande ljud och andra intryck.
  • Avsätt ordentligt med tid för lyssnandet! Att pressa in det i schemat och sedan stressa igenom själva mötet gynnar ingen.
Vägen framåt

För att bemästra strategiskt lyssnande krävs träning. Kom ihåg att det inte bara är du som chef som har nytta av att lyssna som ett proffs, det har även dina medarbetare. Först och främst är det alltså bra om du själv medvetet övar upp ditt lyssnande så att du kan föregå med gott exempel!

Senare kan du lyfta ämnet och se till att ni tränar tillsammans. Det strategiska lyssnandet kan inte bara användas internt, det kommer även att visa sig väldigt användbart i möten med exempelvis kunder. Med öppna öron och ett öppet sinne kommer företaget gå långt! Kanske längre än du trodde var möjligt.

You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like
You Might Like

Pandemins ekonomiska arv: En ny ekonomisk era tar form

Blåkulla: Från mörk magi till Påskglädje

Påsk: En tid för genomblöta brudar och flygande klockor

Be Our Lover

Be Our Lover

Join the club
Trending
Trending
Trending
Trending
Trending
Trending
Trending
Trending
Trending
Trending
rainbow
Pop (T)arts

Kan robot vara lösningen på konststöld?

Med sju axlar, en diamantspets och förmågan att hugga skulpturer i marmor är stenhuggarroboten Robotor inte bara en teknisk bedrift. Möjligheten att replikera gamla mästerverk och återskapa förlorade skulpturer ger...

Ka-ching!

5 tips för en grym hiss-pitch

Einstein lär ha sagt att om du inte kan förklara något för din mormor så förstår du det inte själv. Mannen som en gång myntade relativitetsteorin tryckte på vikten av...

Well-yes

4 vanliga hälsomyter: fakta – eller ursäkt?

Att skilja myt från sanning är svårt, särskilt när vi hört vissa av dem sedan barnsben. Men även om många hälsomyter ofta inte berättar hela sanningen, är det inte ovanligt...

Well-yes

Tvåsamhet – hur monogama är vi egentligen?

Med handen på hjärtat - har du verkligen aldrig sneglat lite extra på någon annan, trots att du är i ett förhållande? Har du till och med gått längre än...

Ka-ching!

Washing – företag försöker framstå som bättre än de är!

Pinkwashing, greenwashing …. är vi konsumenter mer medvetna om vilka val vi gör idag? Det finns mycket som tyder på det. Många är måna om att välja produkter från varumärken...

Bubbles

Här är byn med 587 slott – som står helt tomma

Det var en gång… en storslagen plan om en sagolik by med över 700 slott designade á la Disney. På landsbygden i Turkiet finns idag mycket riktigt också en by...

Sci-hi

Mount Everest – en begravningsplats på världens topp

När toppen på Mount Everest bestegs för första gången 1953 var det en bedrift många drömt om – både innan och efter. Men över 300 personer har mist sina liv...

Bubbles

Sant eller falskt: Titanic

Vad är sant och falskt i Titanic? Spelade skeppets orkester verkligen to the bitter end? Bröts skeppet itu innan det sjönk? Hade en fattig konstnär och en överklassflicka en romans...

Prenumerera

Bli medlem och få tillgång till alla artiklar

Join Now